Termékek

Sajtműhelyünk az érlelt sajtokra specializálódott.
Termékeink készítéséhez a
Magyarországon fellelhető legjobb minőségű tehéntejet szerezzük be, kiváló minőségű baktériumkultúrákat és oltóenzimet használunk.

Vásárlási lehetőség a műhelyünkben lehetséges nyitvatartási időben, melyről az üzletvezetőnkkel tudsz egyeztetni.
Ha kérdésed van vagy vásárolnál kattints az alábbi gombra és vedd fel velünk a kapcsolatot.

Hegedűs Sajt​

A legspeciálisabb sajtunk.
Francia eredetű „comté” típusú alpesi sajt.

Ez az egyetlen termékünk, amely nyers és pasztőrözött tejből készül. 400 liter tejből készítjük, melyből körülbelül 40 kg-os sajtkorongot kapunk. Érlelési ideje 1 év.

Édeskés íze az alpesi sajtokéhoz hasonló.

1 sajtkorong 66 cm átmérőjű, 11 cm magas és kb. 35-40 kg.

Etyeki Szijjács

Francia eredetű, mosott kérgű lágy sajt.

Az Etyeki Szijjács egy lapos lucfenyő pánttal körbeölelt sajt, melyet különböző átmérőjű sajt dobozokban értékesítenek. Elefántcsont színű, tésztája lágy, íze krémes, édes és fás. Érlelési ideje 21 nap.

A lágy sajt kiválóan használható fondue-nek. A legegyszerűbb elkészítés: a kérget szurkáljuk meg villával, nyomjunk bele egy két foghagymagerezdet és locsoljuk meg egy kis száraz fehérborral. Az egészet tekerjük körbe vastagon alufóliával és tegyük 200ºC-os sütőbe 20-30 percre. A sütőből kivéve főtt burgonyával, savanyú uborkával és sonkával tálaljuk.

1 sajtkorong 12 cm átmérőjű, 3-4 cm magas és kb. 35-40 dkg.

Kék Bársony

Rokfort típusú sajt.

A palástja kifejezetten kifelé domborodik. Metszéslapján a sajttészta sárgás árnyalatú és a sűrűn elhelyezkedő röghézagok kékpenésszel telítettek.

Illata a kellemes érett sajt és a határozott, de nem tolakodó penész illat keveréke.
A tökéletesen átérett sajttészta, a határozott sósság és a finom kékpenész íze harmonikus összhatást kelt a szájban.

Édes gyümölcsökkel, lekvárokkal és Etyeki Chardonnay borral vagy ha az nincs édes Tokaji borokkal fogyasztható.

1 sajtkorong 22 cm átmérőjű, 7 cm magas és kb. 2,5 kg.

Etyeki Szenes

Francia eredetű félkemény sajt.

Íze és illata a raclette sajtéhoz hasonló, azonban ennek a sajtnak egyedi jellegzetessége, hogy közepén egy vékony fekete (faszén) csík található.

Régen a parasztok a reggeli tejből készült sajtot behintették hamuval, hogy míg az esti sajt elkészül védelmet adjon annak. Amikor az esti sajt elkészült, a fekete hamut leseperték a reggel készített sajtról, egymásra helyezték és préselték. Így lett a fekete csík a „két” sajt között. Ma már nem hamut, hanem kereskedelmi szenet használunk.

1 sajtkorong 33 cm átmérőjű, 7 cm magas és kb. 7-8 kg.

Etyeki Fogyóhold

Másnevén „olvasztott sajt”.
3-4 hónapig érlelt félkemény, svájci eredetű sajt.

Története a svájci tehénpásztoroktól származik, amikor este a tűz mellé helyezett sajtjuk megolvadt, azt kaparták a kenyerükre.

Ma már egy erre kialakított raclette sütőt használunk és az így megolvadt sajtot, főtt burgonyára, bagettre, gyümölcsökre vagy gyöngyhagymára önthetünk és fogyaszthatunk.

1 sajtkorong 33 cm átmérőjű, 7 cm magas és kb. 7-8 kg.

Etyeki Camembert

„A lágy sajtok királynője.”
Francia eredetű, fehérpenészes lágy sajt.

Kívülről befelé érő sajt, mely 3-4 hét alatt érik tökéletessé. Ha igazán beérik, akkor a hófehér bundás héjából lágyan omlik az aromás-illatos sajtfolyam.

Illata friss gombára emlékeztet.

1 sajtkorong 12,5 cm átmérőjű, 3,5 cm magas és kb. 20 dkg.

Etyeki Rouge

Rúzsflórával érlelt lágy sajt.

5-6 hetes érlelési idő után fogyasztható.

A rúzsflórával érlelt sajtoknak jellegzetesen intenzív, pikáns íze és illata van.

Száraz vörösborhoz ajánljuk.

1 sajtkorong 15 cm átmérőjű, 5 cm magas és kb. 70 dkg.

Gomolya Sajt

Friss sajt, a mozzarellához hasonló.

Elkészítése gyors és egyszerű, az elkészült sajtok már másnap fogyaszthatóak. A friss sajtokat sóval és fűszerekkel ízesítjük.

Salátákba, szendvicsekbe és grillezéshez használják leginkább.

Ezen sajtunk időszakosan elérhető. Kérjük, érdeklődjön elérhetőségeink egyikén.