Örömmel jelentjük be, hogy idén augusztusban ismét ellátogatnak hozzánk francia barátaink Lionel Guérin és Sébastien Picoulet.
Nem is lehetne ennél jobb alkalom arra, hogy elindítsuk különleges „Francia Kék Túra” képzésünket.
Ezen az egyedülálló, egynapos kurzuson mélyítheted el igazán sajtkészítői tudásodat, hiszen Lionel és Sébastien vezetésével tehéntejből készült kékpenészes sajtot fogunk készíteni. A képzés során lehetőség lesz megismerni a kéksajt készítés finom részleteit és részt venni egy konzultáción, ahol a sajt hibákról és sajtbetegségekről lehet tanulni.
Ez a képzés elsősorban haladóknak szól, de mindenkit várunk, akik szeretnék mélyebben megérteni a sajtgyártás művészetét. A program átfogó gyakorlati tudást kínál, ahol a technológiai elemek bemutatásától kezdve a sajtformázásig mindent megtanulhatsz.
Csatlakozz hozzánk és fedezd fel a kékpenészes sajtok izgalmas világát valódi francia sajtmesterek vezetésével!
A franciaországi La Fourniture Laitière tejipari technológusa, a vállalat technológiai innovációjáért felelős munkatársa. Sébastien képzett sajttechnológus, szakterülete a kemény és félkemény sajtok gyártási technológiája.
Az Enilbio Poligny Tejipari Szakiskola nyugdíjas tanára, a Párizsi Mezőgazdasági Kiállítás sajtversenyének egyik szervezője.
Kéksajt készítés – 250 liter tehéntejből:
Szünet
Konzultáció
50.000 Ft/Fő