A „Vezetett sajtkóstoló, Borkóstolóval és Sajtérlelő látogatással” programunk során nemcsak a kézműves sajtok világába nyerhetsz betekintést, hanem az Etyek-Budai borvidék különleges borait is megismerheted.
A program résztvevői egyedülálló gasztronómiai élmény részesei lehetnek, ahol a sajtok ízvilágát a kiváló helyi borászatok boraival párosítjuk. A kóstolás mellett lehetőséged nyílik megismerni a sajtérlelés és borkészítés mesterségét is.
A kézműves sajt kóstolás során öt különleges sajtot kínálunk: az egyedi Hegedűs Sajtot, az ínycsiklandó illatú Etyeki Rouget, a selymes Etyeki Fogyóholdat, a lágyan folyó Etyeki Camembert és az exkluzív krémes kékpenészes Kék Bársonyt.
Ezeket a finomságokat a szezonális gyümölcsök kísérik, hogy még teljesebb élményt nyújtsanak a résztvevők számára. A sajtok változatos ízvilága és a gyümölcsök harmonikus egyvelege egy igazi gasztronómiai élményt biztosít minden látogatónak
A borkóstoló során három elismert etyeki borászat közül választhatsz, akik egyedi boraikkal és
történeteikkel gazdagítják az élményt. A borászatok szakértői vezetésével lehetőséged lesz megismerni a borkészítés folyamatát, a borvidék különlegességeit és a borok mögött rejlő történeteket.
A választható borászatok Etyek kiválóságai közé tartoznak.
Minden pincészet különleges borokat kínál, melyeket egyedi eljárásokkal készítenek és saját történettel rendelkeznek.
Az Optimus Winery egy kis családi borászat, amely 2019-ben indult Etyeken. A borászat a tradicionális pezsgők és reduktív borok készítésére specializálódott, kísérletező szemlélettel és innovatív technológiákkal. A borászat egyik különlegessége, hogy kis tételekben, kiemelkedő minőségű borokat készítenek.
Az Anonym Pincészet története az etyeki pezsgőkészítéssel fonódik össze. Szövényi Áron, a pincészet alapítója, Olaszországban sajátította el a tradicionális pezsgőkészítés művészetét. A pincészet borai és pezsgői a chardonnay, pinot noir és zenit fajtákra épülnek, amelyeket organikus szemlélettel, saját etyeki területeiken termesztenek.
A Nádas Borműhely egy különleges borászat, amely a tradicionális és modern borászat elemeit ötvözi. Az organikus művelés és a kísérletező szellem találkozása teszi egyedivé borait, amelyek a világfajták mellett magyar szőlőfajtákból is készülnek. A pincészet célja, hogy minden évjáratban megmutassa az Etyek-Budai borvidékben rejlő lehetőségeket.
A program különlegessége, hogy lehetőséget biztosítunk a résztvevők számára, hogy meglátogassák a földszint alatt 9 méter mélyen található sajtérlelő pincéinket, ahol a sajtok érlelése zajlik. Itt szakértői tárlatvezetés során ismerheted meg a sajtkészítés egyik legfontosabb szakaszát magát a sajtok érlelésének titkait.
2 - 2,5 óra
minimum 10 főtől
14 nappal előtte
Hegedűs Sajtműhely, Etyek
Ez a program nem csupán egy egyszerű kóstoló, hanem egy átfogó élményt kínál, amely során a résztvevők a sajtok és borok harmóniáját élvezhetik, miközben betekintést nyernek a sajtérlelés és borkészítés titkaiba.
A sajtkostoló és borkóstoló program a Hegedűs Sajtműhelyben Etyeken érhető el, amely Budapesttől mindössze 30 percre található, így nemcsak egy kellemes kirándulás, hanem egy tökéletes választás a városi nyüzsgéstől való elvonulásra. A szép vidéki környezet és a csendes, nyugodt helyszín garantálja a kikapcsolódást és a teljes feltöltődést.
A jelentkezéshez töltsd ki az alább található ajánlatkérő űrlapot, amelynek beküldése nem jelent automatikus foglalást a sajtkóstoló programra. A beérkezett igényeket minden esetben ellenőrizzük és ha van szabad hely a kiválasztott időpontra, emailben visszaigazoljuk a foglalást.
Kérjük, várd meg a visszaigazolásunkat, mielőtt véglegesnek tekintenéd a jelentkezésed.
Ha bármilyen kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal!
Foglalj most a “Vezetett sajtkóstoló, Borkóstolóval és Sajtérlelő látogatással”programunkra!