Sajtkészítés bemutató,
Vezetett sajtkóstolóval és
Sajtérlelő látogatással

Sajtkészítő és sajtkóstoló élmény Etyeken

A „Sajtkészítés bemutató, Vezetett sajtkóstolóval és Sajtérlelő látogatással” programunk során a résztvevők nemcsak a kézműves sajtok harmonikus kóstolásában vehetnek részt, hanem egy látványos sajtkészítési bemutatón is. Megismerhetik a sajt készítésének történelmét és kulisszatitkait, miközben bepillantást nyernek a sajtok érlelésének folyamatába is a 9 méter mély sajtérlelő pincében.

Fontos, hogy ez a program nem egy workshop jellegű sajtkészíts, amennyiben elsajátítanád a sajtkészítés művészetét, úgy nézd meg aktuális képzéseinket!!

A sajtkóstoló tartalma

A kézműves sajt kóstolás során öt különleges sajtot kínálunk: az egyedi Hegedűs Sajtot, az ínycsiklandó illatú Etyeki Rouget, a selymes Etyeki Fogyóholdat,  a  lágyan folyó Etyeki Camembert és az exkluzív krémes kékpenészes Kék Bársonyt.

Hegedűs Sajt
Etyeki Rouge
Etyeki Fogyóhold
Etyeki Camembert
Kék Bársony

Ezeket a finomságokat a szezonális gyümölcsök kísérik, hogy még teljesebb élményt nyújtsanak a résztvevők számára. A sajtok változatos ízvilága és a gyümölcsök harmonikus egyvelege egy igazi gasztronómiai élményt biztosít minden látogatónak

A sajtkészítés bemutató tartalma

A bemutató során a résztvevők végigkövethetik a sajtkészítés folyamatát a tej pasztőrözésétől kezdve egészen a sajtalvadék formázásáig és préseléséig. Megismerkedhetnek a sajt érlelésének titkaival, valamint a sajtok állagát és minőségét meghatározó kulcsfontosságú lépésekkel. A program részeként mikrobiológiai vizsgálatot is végzünk mikroszkóp segítségével, amely során a tejben és a sajtban található tejzsír cseppeket, valamint jótékony baktériumokat is megfigyelhetik a látogatók.

Tárlatvezetés a sajtérlelő pincében

A program különlegessége, hogy lehetőséget biztosítunk a résztvevők számára, hogy meglátogassák a földszint alatt 9 méter mélyen található sajtérlelő pincéinket, ahol a sajtok érlelése zajlik. Itt szakértői tárlatvezetés során ismerheted meg a sajtkészítés egyik legfontosabb szakaszát magát a sajtok érlelésének titkait.

Fontos tudnivalók a sajtkészítés bemutató és sajtkóstoló programról

  • Időtartam:

    kb. 3 óra

  • Részt vevők száma:

    5, 10 és 10 fő felett

  • Előfoglalás szükséges:

    7 nappal előtte

  • Helyszín:

    Hegedűs Sajtműhely, Etyek

hegedus-sajtmuhely-sajtkeszites-bemutato

Miért érdemes részt venni a sajtkészítés bemutató és sajtkóstoló programon?

Ez a sajtkóstoló és sajtkészítő élmény egyedi gasztronómiai lehetőséget kínál. A résztvevők nemcsak a kézműves sajtokat kóstolhatják meg, hanem testközelből ismerhetik meg a sajtkészítés folyamatait, beleértve a sajt érlelésének titkait. Az érlelő pincében tett látogatás különleges élményt nyújt, amely tökéletes választás a sajtok szerelmeseinek és az ínyenceknek.

Hol érhető el a sajtkészítés bemutató és sajtkóstoló program?

A a sajtkészítés bemutató és sajtkóstoló program a Hegedűs Sajtműhelyben Etyeken érhető el, amely Budapesttől mindössze 30 percre található, így nemcsak egy kellemes kirándulás, hanem egy tökéletes választás a városi nyüzsgéstől való elvonulásra. A szép vidéki környezet és a csendes, nyugodt helyszín garantálja a kikapcsolódást és a teljes feltöltődést.

Hogyan lehet jelentkezni a sajtkészítés bemutató és sajtkóstoló programunkra?

A jelentkezéshez töltsd ki az alább található ajánlatkérő űrlapot, amelynek beküldése nem jelent automatikus foglalást a sajtkóstoló programra. A beérkezett igényeket minden esetben ellenőrizzük és ha van szabad hely a kiválasztott időpontra, emailben visszaigazoljuk a foglalást.

Kérjük, várd meg a visszaigazolásunkat, mielőtt véglegesnek tekintenéd a jelentkezésed.

Ha bármilyen kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal!

Foglalj most a Sajtkészítés bemutató, Vezetett sajtkóstolóval és Sajtérlelő látogatással”programunkra!

kérj ajánlatot még ma!